EGA-handicap 54 behalen

Stappenplan voor beginnende golfers
Voor het behalen van EGA-handicap 54 moet een beginnende golfer een trainings- en lesprogramma volgen. Hieronder volgt het stappenplan.

Eerste kennismaking
U krijgt les van de pro en een etiquetteles. Daarnaast mag u oefenen op de par 3-baan.
Dit geldt voor alle spelers, die een volwaardig privé- of bedrijfslidmaatschap, een aspirant- lidmaatschap en een par 3-lidmaatschap zijn aangegaan.

Baanpermissie
Wanneer de pro daarvoor toestemming geeft kunt u in aanmerking komen voor het verkrijgen van baanpermissie op de officiële 9-holes baan. Onder begeleiding van een lid van de Regel- en handicapcommissie worden vier holes gespeeld. Om daarvoor een afspraak te maken, kunt u mailen naar: handicap@golfclubduurswold.nl
De speler met baanpermissie krijgt van de NGF een baanpermissiepas en kan dan oefenen voor EGA-handicap 54 op de 9-holes baan.

Theorie-examen
Door de Regel- en handicapcommissie worden theorielessen georganiseerd. Geadviseerd wordt om theorielessen te volgen als u baanpermissie heeft gekregen. Regelmatig is er de mogelijkheid om theorie-examen te doen.
Het lesprogramma bestaat uit 3 theorielessen. De kosten van theorielessen en –examen bedragen € 20,-. Het doen van theoretisch examen zonder les te volgen kost € 10,-.
Voor aanmelding en/of info mail naar: handicap@golfclubduurswold.nl

EGA-handicap 54
Voor het verkrijgen van EGA-handicap 54 moet u een qualifying kaart spelen met een marker, die minimaal het theorie-examen heeft behaald. De kaart kan op de website ingevoerd worden in Proware.
U krijgt daarna geen pasje, maar de nieuwe handicap staat op de digitale pas in de Golf App. Daarna uw handicap verlagen door de scores in Proware of in de Golf App invoeren.

De Regel- en handicapcommissie van de club houdt de EGA-handicaps bij voor alle leden en bedrijfsleden, die GGCD hebben aangewezen als hun homecourse.